

2022 оны <u>01</u> сарын <u>13</u> өдөр

Дугаар #109

Арвайхээр

Аймгийн аварга малчин, саальчин, үхэрчин, тэмээчин, фермер, тариаланч шалгаруулах тухай

Монгол Улсын Засаг захиргаа, нутаг дэвсгэрийн нэгж, түүний удирдлагын тухай хуулийн 66 дугаар зүйлийн 66.1 дэх заалт, аймгийн Засаг даргын 2019 оны А/788 дугаар захирамжаар баталсан "Аймгийн Засаг даргаас олгох шагналын журам"-ын 2.4 дэх заалтыг тус тус үндэслэн ЗАХИРАМЖЛАХ нь:

1.Аймгийн Засаг даргын зөвлөлийн 2022 оны 01 дүгээр сарын 13-ны өдрийн хурлын шийдвэрээр мал сүргээ чанаржуулан, ашиг шимийг нэмэгдүүлж, экологийн цэвэр бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэн зах зээлд нийлүүлж, мал аж ахуйг эрчимжүүлэх, газар тариалангийн үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэх талаар амжилт гаргасан хавсралтад заасан нэр бүхий малчид, саальчид, тариаланчийг "Аймгийн аварга малчин", "Аймгийн аварга саальчин", "Аймгийн аварга фермер", "Аймгийн аварга тариаланч"-аар шалгаруулсугай.

- 2. "Аймгийн аварга малчин"-ыг гэр бүлийн хамт үнэмлэх, энгэрийн тэмдэг, 400,000 (дөрвөн зуун мянга) төгрөг, "Аймгийн аварга саальчин"-ыг үнэмлэх, энгэрийн тэмдэг, 400,000 (дөрвөн зуун мянга) төгрөг, "Аймгийн аварга фермер", "Аймгийн аварга тариаланч"-ийг үнэмлэх, энгэрийн тэмдэг, 200,000 (хоёр зуун мянга) төгрөгөөр тус тус шагнасугай.
- 3.Энгэрийн тэмдэг, үнэмлэхний үнэ, дагалдах мөнгөн шагналд шаардагдах нийт 33,400,000 (гучин гурван сая дөрвөн зуун мянга) төгрөгийг аймгийн Засаг даргын нөөц сангаас гаргахыг аймгийн Засаг даргын Тамгын газрын дарга (Ц.Ганболд)-д зөвшөөрсүгэй.

ЗАСАГ ДАРГА

А.ИШДОРЖ

Аймгийн Засаг даргын 2022 оны ........ дүгээр сарын .....ны өдрийн ...... дугаар захирамжийн хавсралт

## А. "АЙМГИЙН АВАРГА МАЛЧИН"

Nº	Сум	Баг	Малчны овог	Малчны нэр	Эхнэрийн овог	Эхнэрийн нэр
1	Хархорин	6	Бямба	Довчин	Чулуунбат	Батдэлгэр
2	Хархорин	7	Цадмид	Ганболд	Цэвээндорж	Алтанцэцэг
3	Хархорин	8	Майхүү	Ганболд	Эрдэнэцогт	Эрдэнэцэцэг
4	Есөнзүйл	3	Пээнэн	Пүрэв	Эрдэнэ	Должин
5	Есензүйл	4	Дамба	Ганхуяг	Сумьяа	Наранчимэг
6	Есензүйл	1	Мөнхөө	Түмэнбаяр	Зээхүү	Шатархүү
7	Есөнзүйл	1	Дамбий	Ганчулуун	Маам	Нарангэрэл
8	Арвайхээр	2	Дангайдаваа	Пүрэвдавга	Лхамдорж	Одсүрэн
9	Арвайхээр	12	Сундуйцэгмид	Лхагвадорж		
10	Баян-Өндөр	1	Ханхай	Барсболд	Хишигдалай	Дуламханд
11	Баян-Өндөр	2	Эмээлсүрэн	Баянбилэг	Догоосүрэн	Жаргал
12	Баян-Өндөр	3	Шарав	Алтангэрэл	Эрдэнэчулуун	Гүргэл
13	Баян-Өндөр	4	Бадамгарав	Онолбаатар	Лувсанцэрэн	Дэлгэрмаа
14	Баян-Өндөр	2	Жалбаа	Жаргалсайхан	Пунсал	Гангандолгор
15	Баян-Өндөр	5	Довчинсүрэн	Энхбаатар	Цэрэннадмид	Чимэддулам
16	Гучин Ус	3	Мира	Баярсайхан	Банзрагч	Чулуунбаатар
17	Гучин-Ус	1	Пүрэвдагва	Галгингүнсэл	Цоодол	Хорлоо
18	Гучин-Ус	1	Равжих	Гончигцогзол	Цоодол	Шийлэгмаа
19	Гучин-Ус	4	Юндэнравдан	Гонгидбунин	Цэнд	Гандолгор
20	Баруунбаян-Улаан	1	Гомбосүрэн	Дашзэвэг	Должинсүрэн	Чанцал

					f:	aver dieter has sativated discrete his heliotet (Scotte Scotte Sc
						4 , 00
						Party
						2 2 3
21	Баруунбаян-Улаан	2	Жанчивсэнгэ	Нацагдорж	Доржсүрэн	Цэрэнлхам
22	Баруунбаян-Улаан	3	Моклов	Жаргал	Цэрэнгаваа	Янжинлхам
23	Өлзийт	1	Цэрэнжав	Энхтөр	Бат-Өлзий	Лхамжав
24	Өлзийт	3	Дашдорж	Энхцаг	Нийпраа	Дуламсүрэн
25	Өлзийт	4	Доржхорол	Даваажав	Очирхүрээ	Сумъяадэжид
26	Өлзийт	4	Сумъяа	Батдэлгэр	Дашдаваа	Ренчинхорол
27	Зүүнбаян-Улаан	1	Мишмаа	Цэдэвсүрэн	Цэдэндаш	Лхам сүрэн
28	Зүүнбаян-Улаан	3	Өлзийбат	Жаргалтогтох	Пүрэвжал	Уранчимэг
29	Зүүнбаян-Улаан	5	Шоовдор	Цэрэннадмид	Раднаа	Жавзансүрэн
30	Зүүнбаян-Улаан	2	Төмөр	Даваадорж	Ядрам	Бямбасүрэн
31	Бат-Өлзий	1	Эрдэнэцогт	Энхжаргал	Даваадорж	Сарантуяа
32	Бат-Өлзий	2	Цэвэгсүрэн	Батбилэг	Сүмбэр	Ганчимэг
33	Бат-Өлзий	4	Батменх	Алтангэрэл	Гантулга	Цэндсүрэн
34	Бат-Өлзий	4	Амарцогт	Соёл-Эрдэнэ	Намхай	Дуламдорж
35	Богд	2	Амаржаргал	Баттулга	Нармандах	Цэрэндулам
36	Богд	1	Дашдорж	Эрдэнэбилэг	Нармандах	Байгальмаа
37	Төгрөг	3	Нацагюндэн	Түвшинсайхан	Алтанхуяг	Тогтохсүрэн
38	Төгрөг	4	Санжмятав	Менхдаргиа	Ганжин	Шинэбаяр
39	Төгрөг	5	Дашдондог	Алтанзул	Мөнхтуяа	Бүдханд
40	Тарагт	1	Гончигдорж	Доржпүрэв	Намдаг	Цэвэлмаа
41	Тарагт	4	Гойлоо	Хүрэлбаатар	Далантай	Эрдэнэчимэг
42		1	Чулуун	Буяндэлгэр	Сүрэнхүррагчаа	Отгонтуул
43		3	Менхжаргал	Тогооч	Пүрэвдагва	Сүрэн
44	·	2	Аварзэд	Жамбаахүү	Батчулууны	Чулуунчимэг

					And the second s	Committee of the commit
45	Уянга	1	Чулуун	Мөнхбат	Пүрэвгил	Баатарцэрэн
46	Уянга	5	Баасанхүү	Бямбадорж	Тогтох	Дорждулам
47	Уянга	4	Чулуундорж	Пүрэвдорж	Жигжид	Оюунбилэг
48	Бүрд	4	Дашдорж	Хадбаатар	Махвал	Даваасүрэн
49	Бүрд	4	Дамдинбазар	Өлзийбаяр	Ёндон	Сүнжидмаа
50	Бүрд	1	Гүрбазар	Баярсайхан	Пунцаг	Ганчанга
51	Бүрд	4	Хаахай	Санжаадорж	Санжмятав	Уртнасан
52	Бүрд	2	Гүндүү	Баярбат	Бат-Очир	Саранчулуун
53	Баянгол	1	Батсүх	Баатарцогт	Даваасүрэн	Сарантуяа
54	Баянгол	5	Бямба	Даваадорж	Сумъяабал	Буджав
55	Баянгол	4	Борхүү	Чинбат	Чунаг	Удвал
56	Баянгол	3	Сэмжаан	Үнэнбат	Дамдин	Цэенпил
57	Баянгол	1	Менхбат	Баттулга	Үүрцайх	Ариунаа
58	Нарийнтээл	3	Дондов	Отгонбаяр	Ганбаатар	Одгэрэл
59	Нарийнтээл	3	Нэргүй	Алтанбагана	Мятавдорж	Нармандах
60	Хайрхандулаан	3	Шийлэгбат	Мөнхбаяр	Ганбат	Гаваацадмид
61	Хайрхандулаан	4	Чимэддорж	Ганбаатар	Жигжидсүрэн	Должинсүрэн
62	Хайрхандулаан	5	Мижиг	Цэрэндорж	Даваадорж	Шийлэгцэрэн
63	Хужирт	6	Сумъяа	Нямлхагва	Пүрэвжав	Отгонцэцэг
64	Хужирт	6	Бат-Очир	Батбаатар	Сугаржав	Цэнд
65	Хужирт	3	Цэрэнчимэд	Оргодол	Ганбаатар	Уранчимэг
66	Хужирт	1	Жүгдэрнамжил	Лхагва-Очир	Баянжаргал	Отгонмаа
67	Сант	4	Пунцаг	Анхболд	Цэдэн	Батлут
68	Сант	1	Дамдинсүрэн	Ганболд	Дондог	Отгонбат
69	Сант	2	Ишгэн	Баяртогтох	Лхамаа	Эрдэнэчулуун
70		3	Явсрайсүрэн	Цэдэндамба	Адъяа	Буянжаргал

-000-

# Б. "АЙМГИЙН АВАРГА СААЛЬЧИН"

Nº	Сумдын нэр	Баг	Саальчны овог	Саальчны нэр
1	Бат-Өлзий	3	Дарьсүрэн	Баясгалан
2	Бат-Өлзий	2	Мөнхөө	Доржпалам
3	Уянга	4	Баттогтох	Отгонсурэн

## В. "АЙМГИЙН АВАРГА ТЭМЭЭЧИН"

Д/д	Сум	Баг	Малчны овог	Малчны нэр	Эхнэрийн овог	Эхнэрийн нэр
1	Гучин-Ус	2	Жаргал	Цэдэндамба	Батсайхан	Чонцолгялбий
2	Баруунбаян- Улаан	4	Дашпансан	Лувсанцэрэн	Лувсандамба	Болормаа
3	Богд	. 5	Огтбиш	Түвшин	Давгасамба	Бархассүрэн
4	Богд	4	Оргодол	Чойбалсан	Буд	Баялагцэрэн

### Г. "АЙМГИЙН АВАРГА ҮХЭРЧИН"

Д/д	Сум	Баг	Малчны овог	Малчны нэр	Эхнэрийн овог	Эхнэрийн нэр
1	Баян-Өндар	1	Дашзэвэг	Пүрэвдорж	Жарантай	Жаргал
2	Бат-Өлзий	1	Дүгэрдорж	Бямбадорж		
3	Бат-Өлзий	1	Нармандах	Ууганбаяр	Гансүх	Бадамханд

#### Д. "АЙМГИЙН АВАРГА ФЕРМЕР"

Nº	Сумдын нэр	Баг	Малчны овог	Нэр
1	Хархорин	3	Осор	Мөнхбат
2	Арвайхээр	6	Тогооч	Чогдонтүмэн

#### Е. "АЙМГИЙН АВАРГА ТАРИАЛАНЧ"

Nº	Сумдын нэр	Баг	Малчны овог	Нэр
1	Арвайхээр	9	Эрдэнийн	Оюунэрдэнэ
2	Хархорин	1	Чимэддоржийн	Ганбат
3	Арвайхээр	6	Дэлэгпансангийн	Даваадорж
4	Өлзийт	2	Чимэдийн	Сээсрэг
5	Баруунбаян- Улаан	1	Чойжамцын	Төмөрбаатар